Muukalaisviha

Muukalaisviha on erittäin iso sana vaikkakin tietyllä tapaa jotenkin jopa tuntematon ja harvoin käytetty. Muukalaisvihan taakse kätkeytyy kuitenkin monia isoja ja erittäin tärkeitä asioita. Muukalaisviha on asia, jota moni ei välttämättä tule edes ajatelleeksi, mutta silti sitä ehkä jopa tietämättään suorittaa.

Muukalaisviha on joka tapauksessa asia, joka jokaisen tulisi kitkeä itsestään sekä läheisistään pois. Muukalaisvihalla voi olla monia eri muotoja ja välttämättä et edes itse tiedosta omaa muukalaisvihaa.

Muukalainen

Muukalainen voi olla ihan kuka tahansa tuntematon ihminen. Muukalainen ei ole pelkästään se vieraan maan kansalainen, maahanmuuttaja tai vaikka turisti. Muukalainen voi olla vaikka tuntematon työkaveri, naapuri tai uusi tyyppi salilla. Me kaikki olemme muukalaisia jollekin niin kauan kunnes tutustumme ja juttelemme enemmän.

Se on ihan ymmärrettävää ja normaaliakin, että osa ihmisistä on toisilleen muukalaisia. Ei jokaista tarvitse tietää tai tuntea sen syvällisemmin. Se ei kuitenkaan oikeuta siihen, että tuntematonta ihmistä kohtaan saisi suorittaa muukalaisvihaa sen jossain muodoissa.

Muukalaisvihan muodot

Muukalaisvihalla on monia eri muotoja ja tuon ison ja pahan sanan taakse kätkeytyy monia ihan arkisiakin asioita. Muukalaisviha voi olla ihan suoraa toisen vihaamista, joka tuodaan erilaisin keinoin esiin. Keinoja voi olla syrjiminen, solvaaminen, huutelu, ikävät teot sekä väkivalta.

Muukalaisviha voi olla myös esimerkiksi juhlissa omien johtopäätösten tekemistä ja sitä kautta tuntemattoman ihmisen vihaamista. Tämä vihaaminen voi sitten nousta esiin toisen välttelynä tai vaikka siten, että jätetään tervehtimättä. Vihaaminen voi olla myös sitä, että tämä toinen henkilö jätetään asioissa ja keskusteluissa täysin huomiota.

Muukalaisviha voi tosiaan olla yksinkertaisessa muodossa ihan sitä, että aamulla postia hakiessa ei tervehditä takaisin sille moikkaavalle naapurille. Tämä on toki kevyt muoto, mutta menee helposti myös muukalaisvihan alle. Tässä käyttäydyt törkeästi tuntematonta ihmistä, eli muukalaista kohtaan.